Bonatti

logo
22Sep

Podeli:

Kako da odaberete pravi grudnjak?

Izbor grudnjaka veoma je važan i neće vam oduzeti puno vremena ako obratite pažnju na najbitnije detalje...

Izbor grudnjaka veoma je važan i neće vam oduzeti puno vremena ako obratite pažnju na najbitnije detalje. Ovo će vas spasiti neprijatnog osećaja i lošeg izgleda ispod odeće.

Prava veličina

Veličina korpi, tačnije njihova dubina deli se na A, B C, D, E... itd. po abecednom redu, od najmanjih ka najvećim. Obim koji se meri ispod grudi, preko leđa je osnovna veličina grudnjaka: 65, 70, 75, 80, 85... i tako dalje. Ako se vaša mera ne poklopi u potpunosti sa osnovnom oznakom, nađite približnu, jer je svaka veličina napravljena tako da odgovara za po 2 centimetra većem i manjem broju.

 

Kopče na leđima

Kopče na leđima raspoređene su u dve, ili tri dužine zbog dobrog osećaja i komfora, ali i zbog toga što se grudnjak posle dužeg nošenja opusti i malo raširi. U tom slučaju morate voditi računa. Ako grudnjak zakopčate na na prvoj, najbližoj kopči, onda ste verovatno uzeli veći broj. Brushalter će se vremenom opustiti i biće vam velik. Ukoliko korpe savršeno odgovaraju, a prilikom kopčanja je tesan, problem će, do širenja, rešiti nastavak za proširenje brushaltera, koji će vam dodati još tri kopče.

Oblik korpi i vrsta grudnjaka

Oblik korpi takođe je veoma bitan. Osim izgleda, prava korpa će dobro služiti svojoj nameni. Žene sa većim razmakom između grudi treba da odaberu grudnjak koji će ih približiti i spojiti. One čije su grudi malo opuštenije, treba da odaberu model kojim će ih podići. Žene sa većim grudima, kojima ne treba dodatno podizanje, odabraće grudnjak bez punjenja, ili samo sa ojačanim korpama, dok one kojima trebaju push-up brushalteri, biraju model sa dodatnim punjenjem na donjem delu korpi. Najudobniji za svakodnevno nošenje su svakako pamučni brushalteri bez punjenja, dok su tokom vežbanja neophodni sportski grudnjaci.

Bretele

Još jedna bitna stavka prilikom odabira brushaltera su svakako njegove bretele. Žene sa većim grudima odabraće onaj sa debljim, udobnim bretelama koje će pružiti dobru potporu i neće se previše urezivati u kožu. One takođe mogu da budu i na smetnji u određenim trenucima, kada nosite gornje delove otvorenog dekoltea. Tada su pravi izbor balkonet brushalteri koji pružaju dobru potporu i bez bretela, unutrašnji rubovi su često obloženi silikonom, pa vaš grudnjak neće skliznuti. Neki grudnjaci imaju malu zakačku na bretelama, pa se one lako mogu ukrstiti i ostati skupljene na sredini leđa. Takvav dodatak je moguće i posebno kupiti. Prilikom kupovine, posebno obratite pažnju da li podešavanje bretela dobro funkcioniše.

Pranje, slaganje i pakovanje

Brushalter će vam duže služiti ako ga održavate na pravilan način. Trudite se da vaše grudnjake ne perete u veš mašini, a ako to baš želite, nabavite mrežice za pranje koje će ublažiti oštećenja od centrifuge i “lomljenja”. Sušite ih, ako je moguće, bez kačenja, kako biste duže sačuvali lastiše. Kod odlaganja vodite računa da korpe ne preklapate jednu u drugu, već da grudnjake držite “otvorene” jedan preko drugog. Pakovanje za put često pogužva i trajno iskrivi korpe, stoga ih je najbolje slagati u neseser za brushalter.

 

Podeli:

Ostalo sa bloga
slika
3Nov

Kako vi nosite Bonatti bodi?

Da li bodi nosite kao izazovni komad donjeg veša, ili kao deo večernjeg outfita? Dajemo vam nekoliko predloga...

Ova veb lokacija koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Prihvatanjem upotrebe kolačića, slažete se sa Politika kolačića.